جمعة مباركة عليكم ان شاء الرحمن
النهاردة معايا معجنات علي طريقة بيتزا سبارو
2 كوب دقيق +2ونصف معلقة لبن بودرة كبيرة +ماء دافئ للعجن +3/4 معلقة صغيرة ملح +3 معلقة كبيرة زيت
2 معلقة سكر +نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر+معلقة كبيرة خميرة او قطعه خميرة قد عين الجمل
2 معلقة سكر +نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر+معلقة كبيرة خميرة او قطعه خميرة قد عين الجمل
تخلط جميع المكونات وتعجن بماء دافئ وتترك ساعة للتخمر
الحشو
الحشو
بصلة شرايح +فص ثوم +فلفل رومي +كاتشاب ومسطردة +ارجل الكابوريا + جمبري وسبيط
معلقة زعتر +ملح وفلفل +زيتون قطع +قطع طماطم
معلقة زعتر +ملح وفلفل +زيتون قطع +قطع طماطم
تشوح البصلة مع التومثم يضاف الجمبري والسي فود وفلفل رومي قطع
والزعتر وملح وفلفل وقطع طماطم صغيرة
تفرد العجينة بنشابة وتغطي بها الصينية
ثم نضع الكاتشاب والمسطردة زي كده
او نعمل صوص البيتزا
ثم نضع الحشو والزيتون
ونضع جبنة رومي وموتزاريلا او شيدر
ثم تغطي بالجزء التاني من العجين
ونقطع الزيادة زى كده
وندهن الوجه ببيض او زيت
وترش بسمسم او حبة البركة
ويسخن الفرن قبلها
وتدخل الفرن علي درجة حرارة 200 درجة
ويحمر الوجه بشواية
لا تنسوا التقييم يا قمرات
في حفظ الله
والزعتر وملح وفلفل وقطع طماطم صغيرة
تفرد العجينة بنشابة وتغطي بها الصينية
ثم نضع الكاتشاب والمسطردة زي كده
او نعمل صوص البيتزا
ثم نضع الحشو والزيتون
ونضع جبنة رومي وموتزاريلا او شيدر
ثم تغطي بالجزء التاني من العجين
ونقطع الزيادة زى كده
وندهن الوجه ببيض او زيت
وترش بسمسم او حبة البركة
ويسخن الفرن قبلها
وتدخل الفرن علي درجة حرارة 200 درجة
ويحمر الوجه بشواية
لا تنسوا التقييم يا قمرات
في حفظ الله