[center]
[b] [i] [b] [i] [size=25] [b] [i] [size=25] [size=21] [b]صباح الخير يا فتوكات و يا رب تكونو بخير و سعادة ..النهاردة هقدم لكم مكرونة بالبشاميل بس مكرونتى بالبشاميل مختلفة لان ولادى مش بيحبوها بالبشاميل السادة بس و بيحبوها بالبشاميل المضاف ليه صلصة و هى فعلا رووووعة و طعمها احلى ..نشوف مع بعض المكونات و الخطوات
نبدأ بسم الله...
كيس مكرونة ممكن مكرونة اقلام او مكرونة صغيرة مسلوقة... لحم مفروم و متعصج ... كوب صلصة طماطم متسبكة ... بشاميل... ملح و فلفل و بهارات و ممكن تضاعفى المقدار ده عادى
[size=25] لعمل البشاميل : أسهل طريقة فى العمل و كمان لتقليل الدهون انك بعد غلى (لتر لبن) تضيفى له ملعقة واحدة من الزبدة و الملح و الفلفل و رشة صغيرة من جوزة الطيب و مكعب مرقة ثم ثقومى بأذابة (4 ملاعق دقيق )فى شوية لبن بارد وتنزلى به على اللبن مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل و عندما يغلظ قوامه ارفعيه من على النار و عندما يهدأ البشاميل قومى بأضافة بيضتين عليه و اخلطى بسرعة حتى لا يقلى البيض من سخونة البشاميل .. وده شكله بعد ما خلص و اثناء اضافة الصلصة اللى ممكن تستغنى عنها اذا بتحبيه عادى
و ده شكل البشاميل بعد ما ضفت الصلصة
و متنسيش تشيلى حوالى كوب بشاميل على جنب لتغطية وجه الصينية
بعد كدة تبطنى قاع الصينية بشوية بشاميل عشان تمسك المكرونة و لما تقطعيها تطلع القطعة سليمة معاكى
اخلطى المكرونة كلها مع البشاميل كله بعد ما تشيلى منه جزء لتغطية الوجه
بعد كدة حطى نص مقدار المكرونة فى الصينية و افردى عليه اللحم المفروم(انا بضيف للحم المفروم فلفل اخضر مبشور و طماطم مقطعة صغير بس مكنش عندى فلفل اخضر المرة دى)
بعد كدة نفرد نص المكرونة التانى المخلوط بالبشاميل على اللحم المفروم ونغطى وجه الصينية بباقى البشاميل
دى الصينية بعد ما خلصت و اتحمر وجه البشاميل
تقطع المكرونة بالبشاميل بعد ما تبرد حتى لا تتقطع و تقدم و بالهنا و الشفا
اذا اعجبك الموضوع فلا تنسى ان تتركى الموضوع بدعوة طيبة لى و لاولادى ولا تنسى التقييم
[/size] [/size] [/b] [/i] [/b] [/i] [/b] طاجن الأرز المعمر بالسمان و بطريقة بسيطة و سهلة
بريانى الدجاج بالروب (الزبادى)
ألذ عشا يدفيكى انتى وولادك و هتدمنيها بطريقتى شوربة الخضار
ميكس جريل
قالب الجيلى البارد
لا أكلنا من عند ابو طارق و لاشفناه لكن الكشرى بتاعه عملناه
حلونا شامى و بطربوش أخضر
[/size] [/size] [/i] [/b]