النهاردة عملت شاورما فراخ وكنت عاوزة اعمل انا العيش الصاج وجربت وصفة منال العالم وطلعت ف منتهى الجمال لدرجة اني كل شوية ادخل اشمه
ههههههههههههه
ريحته جميلة وطعمه اجمل وسهل جدا
ودي اكتر وصفة عجبتني عشان فيها دقيق اسمر مع الابيض بيدي طعم جميل
العجينة
1/2 2 كوب دقيق _3/4 كوب دقيق كامل(دقيق أسمر) _1 ملعقة كبيرة خميرة فورية ناعمة _1 ملعقة صغيرة بيكنج باودر _
1 ملعقة صغيرة ملح _3 ملعقة كبيرة سكر_ 1/4 كوب زيت _1/2 كوب حليب دافىء _3/4 كوب ماء دافىء
الطريقة:
1)في وعاء الخلاط ضعي الدقيق، الدقيق الكامل، الخميرة، البيكنج باودر، الملح، السكر، ثبتي مضرب العجين، قلبي لعدة ثواني الى ان تختلط المواد الجافة مع بعضها.
2) اضيفي الزيت الحليب والماء ،اعجني على سرعة بطيئة الى ان تختلط المكونات مع بعضها ويتكون لديك عجينة.
3) اعجني لمدة 5 – 8 دقائق الى ان تصبح العجينة ناعمة ومتجانسة.
4) شكلي العجينة كالكرة، ضعيها في وعاء مدهون بالزيت، ادهني سطحها بالزيت ثم غلفيها بالنايلون واتركيها في مكان دافىء الى ان يتضاعف حجمها.
5) اقطعي العجينة الى قطع صغيرة حوالي 30 قطعة ( يتوقف ذلك حسب حجم الرغيف المطلوب).
6) اعملي القطع على شكل كرات ملساء، اتركيها ترتاح لمدة 15 دقيقة.
7) باستعمال النشابة، على سطح مرشوش بالدقيق ، افردي كل كرة الى قرص .
ضعي الأقراص على قطعة من القماش ، غطيها بقطعة ثانية ودعيها ترتاح 10 دقائق.
9) سخني قرص الصاج، او مقلاة واسعة سميكة القاعدة.
10) ضعي رغيف على الصاج وانتظري لعدة ثواني الى ان يبدأ بالإنتفاخ، اقلبي على الجهة الثانية وانتظري الى ان تتكون فقاعات واقلبي على الجهة الثانية. استمري في تقليب الرغيف كل عدة ثواني الى ان يتحمر قليلا.
11)غطي العيش بفوطة عشان يفضل طري
دي صورة العجينة بعد ما كورتها وخمرت
ودي فرتها بالنشابة وبوريكو انها لازم تكون سمكها رفيع خالص والطاسة التيفال من غير زيت وعلى نار متوسطة
ودي بعد ما سويتها
جربوه بجد وادعولي