السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكوا يا فتوكات؟؟جايبالكوا انهارده احلي طريقة لساندويتشات شاورما الفراخ
وكمان طريقة عمل العيش الشامي
كله بالخطوات والصور
وارجو بقي التقيم عشان تعبت فيه
نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم
الشاورما:
المقادير:
1/2 ك فراخ بانيه متقطه شرائح رفيعه
1 علبة زبادي
بصلة مبشوره
3 فصوص ثوم
ملعقة صغيره قرفه
2/1 ملعقة صغيره زعتر
2/1 ملعقة صغيره ورق لاورا مجروش
2/1 ملعقة صغيرة شطه(حسب الرغبة)
ملح وفلفل اسمر
ملعقة صغيره بابريكا
1\2ملعقه كبيره مسترده
ملعقة كبيرة مايونيز
1\2ملعقه صوص سيستر شاير
نص لمونه
خل
زبدة
بصلة مقطعة شرائح
ثوم مقطع شرائح
وفلفل اخضر
فلفل الوان احمر واصفر مشوي
الطريقة:
الاول بنقطع الفراخ شرايح بالطول
نجهز التتبيله...
نخلط التوابل مع البصلة المبشوره والثوم المهروس والزبادي والخل واللمون وصوص السيستر شاير
ودا شكل التتبيله:
نحط الخلطه علي الفراخ ونتركها في الثلاجه لمدة يوم
وبعدين نحط الزبده علي النار لحد ما تسخن
ونحط فيها الفراخ بالتتبيله
نضعه في كيس تلاجه ونقفل عليه لمدة نص ساعه
نطلعها من الكيس ونقشرها بالشكل دا
نقطعها شرايح ونضيفها للشاورما
نسخن فحمه ونضع فنجان به زيت في منصف الطاسه ونطفي فيه الفحمه ونقفل عليها بورق الفويل
ندخل بقي علي العيش الشامي
ازيكوا يا فتوكات؟؟جايبالكوا انهارده احلي طريقة لساندويتشات شاورما الفراخ
وكمان طريقة عمل العيش الشامي
كله بالخطوات والصور
وارجو بقي التقيم عشان تعبت فيه
نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم
الشاورما:
المقادير:
1/2 ك فراخ بانيه متقطه شرائح رفيعه
1 علبة زبادي
بصلة مبشوره
3 فصوص ثوم
ملعقة صغيره قرفه
2/1 ملعقة صغيره زعتر
2/1 ملعقة صغيره ورق لاورا مجروش
2/1 ملعقة صغيرة شطه(حسب الرغبة)
ملح وفلفل اسمر
ملعقة صغيره بابريكا
1\2ملعقه كبيره مسترده
ملعقة كبيرة مايونيز
1\2ملعقه صوص سيستر شاير
نص لمونه
خل
زبدة
بصلة مقطعة شرائح
ثوم مقطع شرائح
وفلفل اخضر
فلفل الوان احمر واصفر مشوي
الطريقة:
الاول بنقطع الفراخ شرايح بالطول
نجهز التتبيله...
نخلط التوابل مع البصلة المبشوره والثوم المهروس والزبادي والخل واللمون وصوص السيستر شاير
ودا شكل التتبيله:
نحط الخلطه علي الفراخ ونتركها في الثلاجه لمدة يوم
وبعدين نحط الزبده علي النار لحد ما تسخن
ونحط فيها الفراخ بالتتبيله
وبعد ما تتشرب الميه بتاعتها خالص وتبدأ الفراخ تاخد لون الشوي حطي البصل والفلفل الاخضر
وبعد ما يدبل البصل حاجه بسيطه حطي الثوم
وقلبيه علي النار دقيقه واقفلي
نشوي بقي الفلفل الالوان:
نضع الفلفل في طاسه تيفال من غير اي اضافات وتكون الطاسه علي قد الفلفل عشان متتحرقش ونسي الفلفل عليها لحد ما يتحرق ونقلبه علي كل الجوانب وبعد ما يدبل البصل حاجه بسيطه حطي الثوم
وقلبيه علي النار دقيقه واقفلي
نشوي بقي الفلفل الالوان:
نضعه في كيس تلاجه ونقفل عليه لمدة نص ساعه
نطلعها من الكيس ونقشرها بالشكل دا
نقطعها شرايح ونضيفها للشاورما
نسخن فحمه ونضع فنجان به زيت في منصف الطاسه ونطفي فيه الفحمه ونقفل عليها بورق الفويل
ندخل بقي علي العيش الشامي
المقادير:
3 كوب دقيق
كوب وربع لبن
ملعقة صغيره خميره جافه
ملعقه ونصف صغيره ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
الطريقة:
نخلط الدقيق واللبن والخميره والسكر والملح
نعجنها ونتركها ساعه ونص لحد ما تخمر
المقادير دي هتعمل من 12 ل 15 رغيف
قطعيها كور صغيره واتركيها شويه تهدها
افردي كل كوره بالنشابه
3 كوب دقيق
كوب وربع لبن
ملعقة صغيره خميره جافه
ملعقه ونصف صغيره ملح
نصف ملعقة صغيرة سكر
الطريقة:
نخلط الدقيق واللبن والخميره والسكر والملح
نعجنها ونتركها ساعه ونص لحد ما تخمر
المقادير دي هتعمل من 12 ل 15 رغيف
قطعيها كور صغيره واتركيها شويه تهدها
افردي كل كوره بالنشابه
حطيها في طاسه تيفال جافه علي نار متوسطه
قعدي قلبيه لحد ما يستوي يبقي لونه ابيض وفي شوية لسعات لونها بني
بين كل رغيف والتاني امسحي الطاسه بمنديل
[center] وبعدين ابتدي احشي الشاورما ومعها سلطة طحينه بالثوم وخس والبقدونس وخيار مخلل
ولفيها رولات
بين كل رغيف والتاني امسحي الطاسه بمنديل
[center] وبعدين ابتدي احشي الشاورما ومعها سلطة طحينه بالثوم وخس والبقدونس وخيار مخلل
ولفيها رولات
وبالهنا والشفا
بس ما تنسوش التقيم بقي دنا تعبت فيه والله
[/center]