السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يا فتوكات
النهاردة عملت قرص طرية بالسمسم وجيت عشان اورهالكم مع تكاية سريعة جدا للتخمير وعاوزة اقولكم ان عمايل القرص كلها بالعجن والخبز والتخمير اخدت منى حوالى ساعتين لساعتين ونصف بفضل الله ومعلش كالعادة ما بعرفش اصوركل الخطوات بسبب ابنى الله يهديه ادعوله يا جماعة
بسم الله نبدا
المقادير :
1 كيلو دقيق + كوب احتياطى
2 كوب لبن كبير ولو احتاجنا نزود ماء دافئ او لبن
نصف كوب سمسم
2ملعقة خميرة كبيرة
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
4 ملاعق سمن ويفضل بلدى
2 ملعقة قشطة (وش لبن )
4 ملاعق زيت
1 ملعقة صغيرة ملح
5 ملاعق كبيرة سكر ولو حباها مسكرة اكتر زودى كمان ملعقة او 2
علبة فانيليا
1 كوب زبادى صغير ويمكن الاستغناء عنه
الطريقة:
1. ننخل الدقيق والملح والبيكنج باودر فى وعاء واسع ونعمل حفرة ونضع السمسم
2. نضع 2 ملعقة من السكر مع الخميرة وشوية ماء دافئ ونغطيها لحد ما تخمر
3. ندفى اللبن ونحط باقى السكر والفانيليا
4. نسخن السمن والزيت ونضعه على السمسم عشان يفور ويحمصه وبعدين نقلب بملعقة خشب
5. نضيف الخميرة ونفرك باليد ونحط الزبادى والقشطة ونزود اللبن شوية بشوية ونعجن كويس جدا لحد مالعجينة تبقى طرية ومش بتلزق فى الايد وملساء
6. نتركها تخمر من ساعة لساعة ونص
تكاتى انا فى التخمير انى بولع الفرن 3 دقايق يسخن كويس وبعدين اغطى العجين بكيس بلاستيك والفه فى فوطة نظيفة وبعدين قماشة تقيلة واحطه فى الفرن السخن بالكتير نص ساعة وتلاقيها ملت الطبق
وده شكلها بعد ما خمرت تحطى صوابعك فيها ماترجعش تانى
7 . نبتدى ناخد جزء جزء ونفرد بالنشابة ونقطعه بكوباية استانلس او قطاعات لو عندك المهم حاجة حرفها حامى
وممكن تكوريهاكور وتفرديها بايدك بس النشابة اسرع
تحطيهم فى الصوانى وبردو تسخنى الفرن وتطفيه وتحطى اول صينية 10 دقايق وفوق الفرن السخن الصينية التالية بعدين لما تلاقى الصينية اللى فى الفرن خمرت ولعى الفرن واخبزيها وطلعيها واخبزى اللى بعدها وكل ما تخلصى صينية حطى اللى بعدها ع الفرن وهكذا سخونية الفرن هتخليها تخمر بسرعة وبكده تكسبى وقت وخصوصا لو الجو برد
ودى اول صينية طلعت
وده طبق للفتوكات الحلوين اللى هايردوا عليا
شوفوا الهشاشة
والطبق الجميل مع النسكافه الجامد ده للى هايردوا ويقيموا
ازيكم يا فتوكات
النهاردة عملت قرص طرية بالسمسم وجيت عشان اورهالكم مع تكاية سريعة جدا للتخمير وعاوزة اقولكم ان عمايل القرص كلها بالعجن والخبز والتخمير اخدت منى حوالى ساعتين لساعتين ونصف بفضل الله ومعلش كالعادة ما بعرفش اصوركل الخطوات بسبب ابنى الله يهديه ادعوله يا جماعة
بسم الله نبدا
المقادير :
1 كيلو دقيق + كوب احتياطى
2 كوب لبن كبير ولو احتاجنا نزود ماء دافئ او لبن
نصف كوب سمسم
2ملعقة خميرة كبيرة
1 ملعقة كبيرة بيكنج باودر
4 ملاعق سمن ويفضل بلدى
2 ملعقة قشطة (وش لبن )
4 ملاعق زيت
1 ملعقة صغيرة ملح
5 ملاعق كبيرة سكر ولو حباها مسكرة اكتر زودى كمان ملعقة او 2
علبة فانيليا
1 كوب زبادى صغير ويمكن الاستغناء عنه
الطريقة:
1. ننخل الدقيق والملح والبيكنج باودر فى وعاء واسع ونعمل حفرة ونضع السمسم
2. نضع 2 ملعقة من السكر مع الخميرة وشوية ماء دافئ ونغطيها لحد ما تخمر
3. ندفى اللبن ونحط باقى السكر والفانيليا
4. نسخن السمن والزيت ونضعه على السمسم عشان يفور ويحمصه وبعدين نقلب بملعقة خشب
5. نضيف الخميرة ونفرك باليد ونحط الزبادى والقشطة ونزود اللبن شوية بشوية ونعجن كويس جدا لحد مالعجينة تبقى طرية ومش بتلزق فى الايد وملساء
6. نتركها تخمر من ساعة لساعة ونص
تكاتى انا فى التخمير انى بولع الفرن 3 دقايق يسخن كويس وبعدين اغطى العجين بكيس بلاستيك والفه فى فوطة نظيفة وبعدين قماشة تقيلة واحطه فى الفرن السخن بالكتير نص ساعة وتلاقيها ملت الطبق
وده شكلها بعد ما خمرت تحطى صوابعك فيها ماترجعش تانى
7 . نبتدى ناخد جزء جزء ونفرد بالنشابة ونقطعه بكوباية استانلس او قطاعات لو عندك المهم حاجة حرفها حامى
وممكن تكوريهاكور وتفرديها بايدك بس النشابة اسرع
تحطيهم فى الصوانى وبردو تسخنى الفرن وتطفيه وتحطى اول صينية 10 دقايق وفوق الفرن السخن الصينية التالية بعدين لما تلاقى الصينية اللى فى الفرن خمرت ولعى الفرن واخبزيها وطلعيها واخبزى اللى بعدها وكل ما تخلصى صينية حطى اللى بعدها ع الفرن وهكذا سخونية الفرن هتخليها تخمر بسرعة وبكده تكسبى وقت وخصوصا لو الجو برد
ودى اول صينية طلعت
وده طبق للفتوكات الحلوين اللى هايردوا عليا
شوفوا الهشاشة
والطبق الجميل مع النسكافه الجامد ده للى هايردوا ويقيموا
كده اكون خلصت وصفتى وعاوزة منكم دعوة حلوة ليا ولزوجى بالهداية والقرب من الله ولابنى بالهداية وحفظ كتاب الله والف شكر ليكم يارب
وماتنسوش التقييم يا حلوين
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته