اللهم صلِ وسلم وزد وبارك علي سيدنا محمد وعلي آله وصحبه وسلم
الرقاق الفلاحي
.....................
10 كوب دقيق
قطعة خميرة
4 كوب لبن رايب أو 2 كوب زبادي وكملي مياة دافئة
ربع كوب زيت
نصف كوب زبدة بلدي او قشطة
ملح
نعجن الدقيق مع اللبن الرايب مع الخميرة والملح بالشكل ده نلم كل الدقيق في العجن
نضيف الزبدة(وتكون سايبة مش مجمدة) او القشطة ونعجن لغاية ما العجين يشربهم كويس
نتركه يخمر وبعدين نقطعه كور
نفرده
نخبزه علي طول بعد الفرد
ممكن نخبزه في طاسة تيفال
او نحط صينية المونيوم مقلوبة علي عين البوتجاز
او نخبزه في الفرن
وطبعا بنقلبه
الرقاق مش بيغيب في السوي يادوب يأخد لون ونطلعه
بنقدمه مع عسل ابيض واسود وجبنة وقشطة
بالهنا والشفا
وهنا طبقته علشان تعرفوا أد إيه طري
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
القرص
.......
10 كوب دقيق
3كوب لبن رايب
كوب سمنة
قطعة خميرة مع نصف ملعقة سكر
ملح
سمسم (إختياري)
نعجن كل المكونات مع بعضها
نتركها تخمر
بعدين نقطعها كور ونسيبها ترتاح ربع ساعة
نفردها
بعد ما نفردها كلها نتركها تخمر لمدة ساعة
نخبزها
بالهنا والشفا
>
دي طريقة
القرص الطرية بالشمر زي بتاعة الأفران وبالصور
اللهم صلِ وسلم وزد وبارك علي سيدنا محمد وعلي آله وصحبه وسلم
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أبدا