[center] [size=21] [size=25]
جبت لكم طريقه ممتااااااازة لتخليل الفلفل الشطه
بس في البدايه عاوزة دعوه حلوة ان ربنا يستجيب لي دعوتي السنه دي
[b] المكونات
كيلو فلفل شطه
معلقتين ملح
عصير 5 لمونات
ربع كوب زيت
ربع كوب خل
الطـــــــريقـــــه
هاتي الفلفل الشطه
اغسليه غسله متينه
وقطعيه بالشكل ده
وخدي بالك حاولي ماتلمسيش الجزء المقطع
علشان ايديكي ماتلسعكيش بعد كده من الشطه
حطي كل اللي قطعتيه في مصفي سلك او المونيوم
ورشي عليه شوية ملح
معلقتين اكل مثلا او اقل
وحطي المصفي علي طبق
انتي كده هتسيبيه 3 او اربع ساعات
هيصفي بواقي الميه المغسول بيه
وكمان الملح هيخليه يدبل شويه
وينزل ميه من مكان تقطيعه
وهينزل معاه جزء من الشطه اللي فيه
بالشكل ده
ده شكله بعد 4 ساعات
هاتي بقي كوبايه
اعصري 5 لمونات
+ ربع كوباية خل
+ ربع كوباية زيت
واخلطيهم مع بعض بالمعلقه
حطي الفلفل في برطمان زجاج
ورشي عليه الخليط
ورجي البرطمان
انا الكميه اللي عملتها اتقسمت علي برطمانين
ملحوووووظه كلبووووووووووظه
* الفلفل الرومي مش بيبقي طعمه حلو بالطريقه دي
*مفييييش ميه في المخلل ده
*خليط اللمون والخل والزيت مش بيبقي مغطي الفلفل
*بعد ساعتين تلاته هتلاقي الفلفل همد شويه
يعني انا اضفت البرطمان الصغير علي الكبير
زنقتهم مع بعض وعلي التلاجه
ده بقي تاكلي منه في نفس اليوم
بس خدي بالك
شطــــــه شطــــــه يعني
يعني اكييييييييييييييييييييييد
هتاكلي وتعملي كده
دي صورته في نفس الليله اللي عملته فيها
يا سلااام علي طعمه واللا طعم خلطته اللي بتبقي معاه في الطبق
تحفه تحفه بجد
اتفضلووووااااااا
[/size] [/size] [/b]