السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
و جمعتكم مباركة بإذن الله
وحشتوني وحشتوني وحشتوني
وصفة النهاردة هي ( الكبسة الاماراتي أو المكبوس الإماراتي أو رز ولحم )
دي كلها أسماء لنوع واحدة وهو الكبسة . على فكرة كلمة كبسة موجودة في كل دول الخليج بس برضو ليها مسميات كتيرة بتختلف من الامارات للسعودية لقطر للبحرين لعمان وكمان ليه طرق تحضير مختلفة لكن في النهاية بتبقى نفس فكرة الكبسة , وأشهر أنواع الكبسات السعودي والإماراتي لكن أروعها وألذها على الاطلاق كمان الكبسة القطر والبحريني حاجة كدة خيال. والي بميزهم عن بعض اختلاف في الاعداد والبهارات حبقى كل فترة أنزل طريقة بإذن الله .
النهاردة بقى حقدم لكم أروع وألذ نوع كبسة وهي الكبسة الاماراتي مش علشان جنسيتها إماراتي زي بس علشان بجد نكهته وتوليفتها لذيذة جداً وليها نكهة خاصة ومميزة عن باقي الكبسات وبتتكون من رز وحشو والحشو ده عبارة عن حمص وزبيب مع اللحمة وعادة بنعملها في الأفراح زي الخطوبات وكتب الكتاب وفي العيد دي شيئ أساسي . وأكيد حبايبنا الموجودين في الامارات والي منورينا دايما داقوها وبيعرفو طعمها وشكلها . اتكلمنا كتير يالله مع بعض نعمل :-
الكبسة الإماراتي
وده شكلها النهائي وقت التقديم
المقادير :-
لحمة ويفضل بعظم علشان تدي نكهة جميلة للشوربة الي حنعمل بيها الرز
بهارات سلق اللحمة هي (لمون ناشف - حب هان مطحون - بصلة - بهارات سلق اللحمة وحتلاقيها متوفرة في اي سوبرماكت او كارفور)
ده شكل بهارات سلق اللحمة مجموعة من حوالي 8 إلى 10 نوع بهار مدقوقين خشن زي كدة .
2 علبة حمص
3/4 كوباية زبيب
عدد 3 طماطم متقطعة جوانح
عدد 1 بصلة كبيرة مقطعة جوانح
معلقتين سمنة يا بختكم في مصر عندكم السمنة البلدي للأسف الي ماما جيبها خلصت ما علينا ^_^ حستخدم نصها للحشو والنص التاني في الرز
دي بهارات الحشو عبارة عن فلفل أسمر - حبهان - كمون - كركم - كزبرة - قرفة - قرنفل - لمون ناشف
وللزر اسخدمت 4 كوبايات رز بسمتي - وربع كوباية ماية ورز منقوع فيها زعفران
يفضل نقع الزعفران قبل ما تبدأت تشتغلي ولو مش متوفر عندك ممكن تستخدمي لون الطعام الاحمر مافيش مشاكل لكن الزعفران بيكمل النكهة بطريقة رهيبة .
يتبع أحبتي
و جمعتكم مباركة بإذن الله
وحشتوني وحشتوني وحشتوني
وصفة النهاردة هي ( الكبسة الاماراتي أو المكبوس الإماراتي أو رز ولحم )
دي كلها أسماء لنوع واحدة وهو الكبسة . على فكرة كلمة كبسة موجودة في كل دول الخليج بس برضو ليها مسميات كتيرة بتختلف من الامارات للسعودية لقطر للبحرين لعمان وكمان ليه طرق تحضير مختلفة لكن في النهاية بتبقى نفس فكرة الكبسة , وأشهر أنواع الكبسات السعودي والإماراتي لكن أروعها وألذها على الاطلاق كمان الكبسة القطر والبحريني حاجة كدة خيال. والي بميزهم عن بعض اختلاف في الاعداد والبهارات حبقى كل فترة أنزل طريقة بإذن الله .
النهاردة بقى حقدم لكم أروع وألذ نوع كبسة وهي الكبسة الاماراتي مش علشان جنسيتها إماراتي زي بس علشان بجد نكهته وتوليفتها لذيذة جداً وليها نكهة خاصة ومميزة عن باقي الكبسات وبتتكون من رز وحشو والحشو ده عبارة عن حمص وزبيب مع اللحمة وعادة بنعملها في الأفراح زي الخطوبات وكتب الكتاب وفي العيد دي شيئ أساسي . وأكيد حبايبنا الموجودين في الامارات والي منورينا دايما داقوها وبيعرفو طعمها وشكلها . اتكلمنا كتير يالله مع بعض نعمل :-
الكبسة الإماراتي
وده شكلها النهائي وقت التقديم
المقادير :-
لحمة ويفضل بعظم علشان تدي نكهة جميلة للشوربة الي حنعمل بيها الرز
بهارات سلق اللحمة هي (لمون ناشف - حب هان مطحون - بصلة - بهارات سلق اللحمة وحتلاقيها متوفرة في اي سوبرماكت او كارفور)
ده شكل بهارات سلق اللحمة مجموعة من حوالي 8 إلى 10 نوع بهار مدقوقين خشن زي كدة .
2 علبة حمص
3/4 كوباية زبيب
عدد 3 طماطم متقطعة جوانح
عدد 1 بصلة كبيرة مقطعة جوانح
معلقتين سمنة يا بختكم في مصر عندكم السمنة البلدي للأسف الي ماما جيبها خلصت ما علينا ^_^ حستخدم نصها للحشو والنص التاني في الرز
دي بهارات الحشو عبارة عن فلفل أسمر - حبهان - كمون - كركم - كزبرة - قرفة - قرنفل - لمون ناشف
وللزر اسخدمت 4 كوبايات رز بسمتي - وربع كوباية ماية ورز منقوع فيها زعفران
يفضل نقع الزعفران قبل ما تبدأت تشتغلي ولو مش متوفر عندك ممكن تستخدمي لون الطعام الاحمر مافيش مشاكل لكن الزعفران بيكمل النكهة بطريقة رهيبة .
يتبع أحبتي