السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتى وحبيباتى
صلوا على الحبيب المصطفى
كل سنه وانتم طيبين يارب
بمناسبة العيد بقى واللحمة وكده انا عملت كبسة باللحمة الضانى وممكن جدا باللحمه الكندوز
نبدا بسم الله
مكوناتنا يا قمرات
المقادير من 6 ل8 اشخاص
كيلو لحمه ضانى ويستحسن بالعظم بس انا كانت بدون
تلات اكواب رز بسمتى انا بستعمل دريا رووعه من هنا لبكره
بصله كبيره مقطعه
4 فص توم مفروم
معلقه صلصه وطمطمايه مقطعه
4 معلقه كبيره زبيب حسب الرغبه
زيت نباتى حوالى 5 م ك
لوز للتزيين
التوابل
عودين قرفه خشب
ورقتين لورا
معلقه ص كارى
م ص جنزبيل باودر يستحسن فرش
5 حبات قرنفل
5 حبات حبهان انا مستخدمتهوش جوزى مش بيحبة نهائى بس هو اساسى
نص م ص فلفل اسود
نص م ص بابريكا
نص م ص كزبره مطحونه
واحدة لومى
الطريقه
نحمر البصل فى الزيت كده
نضيف التوابل كلها والتوم
اول ما نشم ريحة التوم نضيف الطماطم والصلصة
نضيف الحمه ونقلبها كويس جدا لحد اما تتشرب خالص من الصلصه والتوابل
كده
نزودها ميه مغليه ونغطى ونسيبها تستوى
فى الوقت ده
هننقع الرز فى ميه دافيه ومعلقة ملح
وننقع اللوز فى ميه مغليه ونقشره
وننقع الزبيب
اول ما اللحمه تدخل سوا نضيف الملح
بعد ما اللحمه تستوى ننشلها
نضيف الزبيب
نضيف الرز بعد تصفيته من الماء
نتاكد ان الميه يادوب مغطيه الرز مش اكتر
اول ما يغلى ويبتدى يتشرب هدى النار خالص غطى الحله بورق فويل كويس جدا وبعدين الغطا عادى
ونسيبها تلت ساعه بالضبط
هتبقى كده
انا حمرت اللحمه واللوز للتقديم
ونقدمها
يارب تعجبكم
كل سنه وانتم طيبين
واكيد هستنى ردودكم الحلوة وتقييمكم كمان
بحبكم كلكم اوى
فى امان الله
اخواتى وحبيباتى
صلوا على الحبيب المصطفى
كل سنه وانتم طيبين يارب
بمناسبة العيد بقى واللحمة وكده انا عملت كبسة باللحمة الضانى وممكن جدا باللحمه الكندوز
نبدا بسم الله
مكوناتنا يا قمرات
المقادير من 6 ل8 اشخاص
كيلو لحمه ضانى ويستحسن بالعظم بس انا كانت بدون
تلات اكواب رز بسمتى انا بستعمل دريا رووعه من هنا لبكره
بصله كبيره مقطعه
4 فص توم مفروم
معلقه صلصه وطمطمايه مقطعه
4 معلقه كبيره زبيب حسب الرغبه
زيت نباتى حوالى 5 م ك
لوز للتزيين
التوابل
عودين قرفه خشب
ورقتين لورا
معلقه ص كارى
م ص جنزبيل باودر يستحسن فرش
5 حبات قرنفل
5 حبات حبهان انا مستخدمتهوش جوزى مش بيحبة نهائى بس هو اساسى
نص م ص فلفل اسود
نص م ص بابريكا
نص م ص كزبره مطحونه
واحدة لومى
الطريقه
نحمر البصل فى الزيت كده
نضيف التوابل كلها والتوم
اول ما نشم ريحة التوم نضيف الطماطم والصلصة
نضيف الحمه ونقلبها كويس جدا لحد اما تتشرب خالص من الصلصه والتوابل
كده
نزودها ميه مغليه ونغطى ونسيبها تستوى
فى الوقت ده
هننقع الرز فى ميه دافيه ومعلقة ملح
وننقع اللوز فى ميه مغليه ونقشره
وننقع الزبيب
اول ما اللحمه تدخل سوا نضيف الملح
بعد ما اللحمه تستوى ننشلها
نضيف الزبيب
نضيف الرز بعد تصفيته من الماء
نتاكد ان الميه يادوب مغطيه الرز مش اكتر
اول ما يغلى ويبتدى يتشرب هدى النار خالص غطى الحله بورق فويل كويس جدا وبعدين الغطا عادى
ونسيبها تلت ساعه بالضبط
هتبقى كده
انا حمرت اللحمه واللوز للتقديم
ونقدمها
يارب تعجبكم
كل سنه وانتم طيبين
واكيد هستنى ردودكم الحلوة وتقييمكم كمان
بحبكم كلكم اوى
فى امان الله