النهارده هقدم لكم اكله بحريه وهى شوربه الجمبرى
اجيب جمبرى جامبو
واغسله كويس واشيل كيس الرمل
واخليه زى الفل
احضرالخلطه بتاعته وهى
المقادير
كيلو جمبر ى
2حبه طماطم مبشورة
جزر مبشور
بصله كبيرة مبشورة
بهارات سمك
كمون
ملح
عصير ليمون
كر فس ملا قتيش كر فس ممكن كسبرة خضرة
الطر يقه
هتجيبى حله وتحطى فيها الجمبرى وعليها الخلطه السابقه
ويوضع على نار هادئه
وتمسكى الحله وتقلبى لحد ما لون الجمبر ى يتغير
بقى لونه بر تقالى
هاتى كو بان من الماء وحطيهم على الجمبرى وسيبهم يغلوا غلوة واطفى النار
ياخر اشى على الطعم والر يحه المفحفحه
نيجى للسمك الدنيس
نظفته مقصيت الزعانف وبقى فل
نقعته فى ماء غسيل الارز هتقو ليلى ليه
بتشيل الزفارة نهائى
وسيبته فيها شو يه
اجهز الخلطه
عبارة عن
راس ثوم
ملح وبهارات السمك
كمون قرن فلفل حامى
وفلفل رومى
كسبرة خضراء ونا شفه وعصير ليمون
وعلى الكبه افرمهم
نرجع تانى للسمك اشيله من مياه واشطفه كويس
واعصر عليه ليمون
واحشى بطنه وبره
واسيبه يشرب خلطته
نجهزة للقلى
نجيب دقيق ونحط عليه شويه كمون وبهارت
سمك
واقلى بيقى كر سبى ومقر مش
وشمى احلى سمك
الارز بالبصل
كميه الارزحسب رغبتك
اغسله كويس
اجيب حله واحمر فيها البصل
لحد ما لونه يبقى بنى
اضع كوب ماء عليه وشويه كمون او كارى
واغطيه لمده 10 دقايق ليه لحد ما البصل ينزل المزازة بتاعته
اللى ياكل الارز بينام
بجد
عدت 10 دقايق
اجيب الارز واحط عليه
واظبط المياه والملح
لحد ما يستوى
وده شكله
[center] شوربه السى فود على طر يقتى
بصراحه انا اكلتها فى استاكوزا اللى عندنا فى دمياط تجنن فقررت اعملها زى ما عمكلت شوربه الجمبرى
[center] المقادير
زبده
بصل
ثوم
جمبرى مقشر
سبيط مقطع شرائح
كابوريا قلبها
كرفس
جزر
كريمة لبانى او كريمة طبخ
رشة جوزة الطيب
الطريقه
- نشوح البصل و الثوم فى الزبده
- ثم نضع الجمبرى على البصل و الثوم و نقلب
- ثم نضع شرائح السبيط و نقلب
- ثم نضع قلب الكابوريا و نقلب حتى يبدا لونهم فى التغيير
- نضيف الماء لحد لما يغطى المكونات كلها
- عندما تبدا تغلى الشوربة نضع الكرفس المقطع و الجزر المبشور ثم نضع الملح والفلفل الابيض
البهارات السمك
- عندما تستوى المكونات نضع الكريمةعلى الشوربة ثم بهرسي فص توم واحطيه نئ اول ما بحطى الكريمه مع سنه جوزه الطيب..و نتركها تغلى غلوة واحدة فقط و نطفى النار
- ثم تقدم و بالف هنا و شفا
اجيب جمبرى جامبو
واغسله كويس واشيل كيس الرمل
واخليه زى الفل
احضرالخلطه بتاعته وهى
المقادير
كيلو جمبر ى
2حبه طماطم مبشورة
جزر مبشور
بصله كبيرة مبشورة
بهارات سمك
كمون
ملح
عصير ليمون
كر فس ملا قتيش كر فس ممكن كسبرة خضرة
الطر يقه
هتجيبى حله وتحطى فيها الجمبرى وعليها الخلطه السابقه
ويوضع على نار هادئه
وتمسكى الحله وتقلبى لحد ما لون الجمبر ى يتغير
بقى لونه بر تقالى
هاتى كو بان من الماء وحطيهم على الجمبرى وسيبهم يغلوا غلوة واطفى النار
ياخر اشى على الطعم والر يحه المفحفحه
نيجى للسمك الدنيس
نظفته مقصيت الزعانف وبقى فل
نقعته فى ماء غسيل الارز هتقو ليلى ليه
بتشيل الزفارة نهائى
وسيبته فيها شو يه
اجهز الخلطه
عبارة عن
راس ثوم
ملح وبهارات السمك
كمون قرن فلفل حامى
وفلفل رومى
كسبرة خضراء ونا شفه وعصير ليمون
وعلى الكبه افرمهم
نرجع تانى للسمك اشيله من مياه واشطفه كويس
واعصر عليه ليمون
واحشى بطنه وبره
واسيبه يشرب خلطته
نجهزة للقلى
نجيب دقيق ونحط عليه شويه كمون وبهارت
سمك
واقلى بيقى كر سبى ومقر مش
وشمى احلى سمك
الارز بالبصل
كميه الارزحسب رغبتك
اغسله كويس
اجيب حله واحمر فيها البصل
لحد ما لونه يبقى بنى
اضع كوب ماء عليه وشويه كمون او كارى
واغطيه لمده 10 دقايق ليه لحد ما البصل ينزل المزازة بتاعته
اللى ياكل الارز بينام
بجد
عدت 10 دقايق
اجيب الارز واحط عليه
واظبط المياه والملح
لحد ما يستوى
وده شكله
[center] شوربه السى فود على طر يقتى
بصراحه انا اكلتها فى استاكوزا اللى عندنا فى دمياط تجنن فقررت اعملها زى ما عمكلت شوربه الجمبرى
[center] المقادير
زبده
بصل
ثوم
جمبرى مقشر
سبيط مقطع شرائح
كابوريا قلبها
كرفس
جزر
كريمة لبانى او كريمة طبخ
رشة جوزة الطيب
الطريقه
- نشوح البصل و الثوم فى الزبده
- ثم نضع الجمبرى على البصل و الثوم و نقلب
- ثم نضع شرائح السبيط و نقلب
- ثم نضع قلب الكابوريا و نقلب حتى يبدا لونهم فى التغيير
- نضيف الماء لحد لما يغطى المكونات كلها
- عندما تبدا تغلى الشوربة نضع الكرفس المقطع و الجزر المبشور ثم نضع الملح والفلفل الابيض
البهارات السمك
- عندما تستوى المكونات نضع الكريمةعلى الشوربة ثم بهرسي فص توم واحطيه نئ اول ما بحطى الكريمه مع سنه جوزه الطيب..و نتركها تغلى غلوة واحدة فقط و نطفى النار
- ثم تقدم و بالف هنا و شفا
يارب موضوعى ينال اعجابكم
فى امان الله
[/center] [/center]