![](https://i.servimg.com/u/f25/14/65/99/02/3uk78210.gif)
[center]
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13374276301273](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/5/13374276301273.gif)
[b] [i] [b] [i] [size=25] [b] [i] [size=25] [size=21] [b]صباح الخير يا فتوكات و يا رب تكونو بخير و سعادة ..النهاردة هقدم لكم مكرونة بالبشاميل بس مكرونتى بالبشاميل مختلفة لان ولادى مش بيحبوها بالبشاميل السادة بس و بيحبوها بالبشاميل المضاف ليه صلصة و هى فعلا رووووعة و طعمها احلى ..نشوف مع بعض المكونات و الخطوات
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13093831211779](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/6/13093831211779.gif)
نبدأ بسم الله...
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13374277541472](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/5/13374277541472.gif)
كيس مكرونة ممكن مكرونة اقلام او مكرونة صغيرة مسلوقة... لحم مفروم و متعصج ... كوب صلصة طماطم متسبكة ... بشاميل... ملح و فلفل و بهارات و ممكن تضاعفى المقدار ده عادى
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097115186755](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097115186755.jpg)
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13374278111588](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/5/13374278111588.gif)
[size=25] لعمل البشاميل : أسهل طريقة فى العمل و كمان لتقليل الدهون انك بعد غلى (لتر لبن) تضيفى له ملعقة واحدة من الزبدة و الملح و الفلفل و رشة صغيرة من جوزة الطيب و مكعب مرقة ثم ثقومى بأذابة (4 ملاعق دقيق )فى شوية لبن بارد وتنزلى به على اللبن مع التقليب المستمر حتى لا يتكتل و عندما يغلظ قوامه ارفعيه من على النار و عندما يهدأ البشاميل قومى بأضافة بيضتين عليه و اخلطى بسرعة حتى لا يقلى البيض من سخونة البشاميل .. وده شكله بعد ما خلص و اثناء اضافة الصلصة اللى ممكن تستغنى عنها اذا بتحبيه عادى
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097123616643](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097123616643.jpg)
و ده شكل البشاميل بعد ما ضفت الصلصة
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097129095818](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097129095818.jpg)
و متنسيش تشيلى حوالى كوب بشاميل على جنب لتغطية وجه الصينية
بعد كدة تبطنى قاع الصينية بشوية بشاميل عشان تمسك المكرونة و لما تقطعيها تطلع القطعة سليمة معاكى
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097132861453](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097132861453.jpg)
اخلطى المكرونة كلها مع البشاميل كله بعد ما تشيلى منه جزء لتغطية الوجه
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097134057057](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097134057057.jpg)
بعد كدة حطى نص مقدار المكرونة فى الصينية و افردى عليه اللحم المفروم(انا بضيف للحم المفروم فلفل اخضر مبشور و طماطم مقطعة صغير بس مكنش عندى فلفل اخضر المرة دى)
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097135524353](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097135524353.jpg)
بعد كدة نفرد نص المكرونة التانى المخلوط بالبشاميل على اللحم المفروم ونغطى وجه الصينية بباقى البشاميل
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097136442660](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097136442660.jpg)
دى الصينية بعد ما خلصت و اتحمر وجه البشاميل
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097137989552](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097137989552.jpg)
تقطع المكرونة بالبشاميل بعد ما تبرد حتى لا تتقطع و تقدم و بالهنا و الشفا
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097139134721](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097139134721.jpg)
اذا اعجبك الموضوع فلا تنسى ان تتركى الموضوع بدعوة طيبة لى و لاولادى ولا تنسى التقييم
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13093857821202](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/6/13093857821202.gif)
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13086953751044](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/6/13086953751044.gif)
![مكرونتى بالبشاميل و لا أسهل و لا أطعم و من مطبخ *شايما* 13097149891108](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2011/7/13097149891108.gif)
[/size] [/size] [/b] [/i] [/b] [/i] [/b] طاجن الأرز المعمر بالسمان و بطريقة بسيطة و سهلة
بريانى الدجاج بالروب (الزبادى)
ألذ عشا يدفيكى انتى وولادك و هتدمنيها بطريقتى شوربة الخضار
ميكس جريل
قالب الجيلى البارد
لا أكلنا من عند ابو طارق و لاشفناه لكن الكشرى بتاعه عملناه
حلونا شامى و بطربوش أخضر
[/size] [/size] [/i] [/b]