بسم الله الرحمن الرحيم
دى كل اللحلويات الى عملتهاومشهوره بيها فى العيلة نبدا سوا
الكرواسون
خليط العجينة
كيلو دقيق 10جرام ملح
20جرام خميرة فورية 100جرام زبدة طرية
5جرام محسن خبز 2بيضة 50جرام سكر
400جرام زبدة على شكل بلوك
50جرام لبن بودرة
سائل التلميع
بيضة
15مللى لبن
25جرام سكر
المشبك
1كوب دقيق 1ملعقة كبيرة ماء ورد
1كوب نشا 1ونصف كوب ماء دافئ
نصف ملعقة صغيرة خميرة فورية
رشة ملح
اكلير (عجينة الشو)
1كوب ماء 1وربع كوب دقيق
2ملعقة سكر رشة ملح نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
نصف كوب زبدة 4بيضات
الطريقة
1نضع على النار الماء والسكر والزبدة ورشة الملح حتى يغلى
2نضع الدقيق ونقلب بسرعة حتى تصبح كورة ونسبها تبرد
3نضع البيض بيضة بيضة القوام بيلزق شوية ونضعة فى القرطاس ونشكلة فى الصنية ونضعة فى الفرن
ا صابع العجوة
3كوب دقيق ربع ملعقة صغيرة قرفة
1ملعقة كبيرة خميرة فورية كوب ماء دافئ
1ملعقة كبيرة سكر نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكنج بودر ربع ملعقة صغيرة ملح
الحشو
عجوة +ملعقة صغيرة قرفة +ملعقة كبيرة سمن
الطبقة العلوية
بيضة +سمسم
كيكة الشكولاتة (هوهوز)
خليط الكيك الحشو
50جرام شكولاتة 1ونصفكوب كريمة سائلة
كوب قهوة ساخنة ملعقة صغيرة جيلاتين سادة
1وثلثين كوب دقيق صلصة الشكولاتة
1كوب بودرة كاكاو سادة كوب كريمة سائلة
1وربع ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا 230جرام شكولاتة سادة
نصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر ملعقة صغيرة عسل
ثلاث تربع ملعقة صغيرة ملح الطريقة
2كوب سكر ناعم الحبيبات 1 القهوة +الشكولاتة على النار
2بيضة 2كل المكونات الجافة ننخلها مع بعض
نصف كوب زيت ذرة 3المكونات السائلة تضرب فى المضرب ثم يضاف
كوب لبن خاثر (لبن رايب) اليها المواد الجافة والشكولاتة والقهوة نحصل على
نصف ملعقة فانيليا قوام سائل وتدخل الفرن لمدة 3035 دقيقة
بلح الشام
نصف لتر ماء الطريقة
نصف ملعقة صغيرة ملح 1نضع على النار الماء والملح والسكر والزيت حتى الغليان
نصف ملعقة صغيرة سكر 2نضع على الماء المغلى الدقيق ونقلب حتى التماسك والفانليا
200جرام زيت 3نضع 6بيضات واحدة واحدة
400جرام دقيق 4نحمرها فى زيت بارد
1ملعقة فانيليا
6بيضات
كيكة الشكولاتة بالتمر والمكسرات
مقادير الحشو خليط الكيك
ربع كوب سكر بنى 2وثلاث تربع كوب دقيق
نصف كوب اى مكسرات 1ونصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ربع كوب شكولاتة شبس نصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملعقة كبيرة بودرة كاكاو سادة نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة قرفة ثلاث تربع كوب زبدة لينة
ملعقة كبيرة قهوة جاهزة 1ونصف كوب سكر ناعم الحبيبات
كوب تمر مقطع 3حبات بيض
ملعقة صغيرة فانليا سائلة
2كوب زبادى
زالابيا
مقادير العجينة مقادير العجينة
ملعقة كبيرة خميرة نصف كيلو دقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح نصف كوب نشا +2كوب ماء للعجين
ملعقة كبيرة سكر الطريقة
ملعقة زيت 1تخلط مقادير الخميرة مع بعضها وتترك فى مكان دافئ لمدة 15دقيقة
2ملعقة دقيق 2تخلط مقادير الخميرة مع مقادير العجينة وتترك لتخمر
نصف كوب ماء دافئ
كيكة جوز الهند
2كوب دقيق
نصف كوب سمن
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن
نصف كوب جوز هند مبشور
3ملعقة بيكنج بودر
فانيليا
3بيضات
مينى كيك مغطى بالشكولاتة مثل التارت
1كوب دقيق ربع كوب ماء
1ونصف كوب سكر ربع كوب زيت
1ملعقة كبيرة بيكنج بودر 2صفار بيض
فانيليا 3بياض بيض
رشة ملح ملعقة كبيرة كاكاو
ملعقة قهوة سريعة الزوبان كوب شكولاتة سايحة
الطريقة
1 نضع فى الخلاط بياض البيض ورشة ملح ونضربهم حتى يتضاعف الحجم
2ننخل المكونات الجافة كلها مع بعض مرتين
3نضع صفار البيض والزيت والماء مع بعض ثم نضع عليهم المكونات الجافة
4ثم نضع على الخليط بياض البيض الى ضربنا حبة حبة ونقلب ببطء ثم نضعها فى القوالب الصغيرة وندخلها الفرن
5نسبها تبرد ونضع فوقها الشكولاتة السايحة
موس الشكولاتة كيك
خليط الكيك (الاسبونج)
نصف كوب دقيق نصف كوب سكر
ملعقة صغيرة بيكنج بودر 4ملعقة كبيرة زبدة سايحة رشة ملح
3حبة كبيرة بيض فانيليا
خليط الموس
2كوب كريمة سائلة ملعقة كبيرة قهوة سريعة التجهيز
4ملعقة صغيرة جلاتين بودر 250جرام شكولاتة
2ملعقة كبيرة سكر
للتزين
كوب كريمة سائلة
220 جرام شكولاتة
الطريقة
خليط الكيك 1على حمام ماء نضع البيض والسكر ونقلب حتى يزوب السكر
2ثم نضربهم فى الخلاط حتى يتضاعف حجمة ويصبح مثل الكريمة
3ثم نضع الدقيق والزبدة ونقلب برفق جدا حتى لايهبط ونضعها فى الفرن
خليط الموس 1نضع على النار الكريمة والقهوة والسكر والجيلاتين حتى تسخن الكريمة ثم نضع الشكولاتة
2نضع فى الخلاط كوب الكريمة الثانية حتى التماسك ويتضاعف حجمها ثم نضع عايها خليط الموس
3نضع الموس فى قوالب مستديرة او مربعة ونقطع الكيك على مقاس القالب ونضعهم على بعض فى الثلاجة
4ونضع على النارمقاديرالتزين ثم نضع على الكيك بالموش خليط التزين
السويسرول
الطريقة
5بيضات 1نضع البيض والسكر على حمام ماء ساخن حتى يزوب السكر
150 جرام سكر 2ثم نضربهم حتى يتضاعف الحجم ويصبح مثل الكريمة
100جرام دقيق 3ناخذ حبة صغيرين من العجينة ونضربهم مع الزبدة
50 جرام زبدة 4ثم نضع الدقيق والفانيليا والزبدة ونضرب برفق شديد وندخلها الفرن15 دقائق
فانيليا 5نسبها تبرد وبعدين نفردعليها الكريم شانتية ونلفها رول ونضعها فى الثلاجة
المارينج
7بياض بيض الطريقة
2كوب سكر 1نضع على النار السكر والماء لعمل شراب خفيف جدا
نصف كوب ماء 2نضع البياض فى المضرب وننزل علية بخيط رفيع من الشراب حتى تماسك القوام
ذرة ملح فانيليا
كب كيك مغطى الشكولاته
نصف كوب زبدة
ثلث كوب كاكاو بودر ساده
ثلات تربع كوب لبن خاثر (لبن رايب )لعمله نضع ملعقة خل على اللبن
كوب سكر
كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره بيكربونات الصودا
ربع ملعقه صغيرة ملح
ملعقة فانيليا سائلة او بودر
حبة بيض 2ملعقة كبيرة عين جمل مجروش
الطريقة
(1)نضه على النار الزبدة وبودرة الكاكاو واللبن
(2)ننخل الدقيقوالمكونات الجافة
(3)نضع فى الخلاط جميع المكونات تتضرب
(4)توضع فى قوالب الكب كيك وتخبز لمدة 15 دقيقة
(5)تغطا بشكولاتة الجناش
طريقة شكولاتة الجناش يوضع نصف كوب كريمة سائلة وعليها كوب شكولاتة خام ساده بتتجاب من عند العطار او السوبر ماركت وملعقة زبدة وملعقة جيلاتين بودر وكل ده على النار حتى تمتم الزوبان
ملحوظة شكولاتة الجناش هى دى الى بيغطو بيها التورتة وتعطى طبقة بتلمع
كب كيك الشكولاتة المحشى كريمة
1وثلاث تربع كوب دقيق
ثلاث تربع كوب كاكاو بودر ساده
1ونصف ملعقة صغيرة بيكنج بودر
جوز الهند1ونصف ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ربع ملعقة صغيرة ملح
2كوب سكر ناعم الحبيبات مش سكر بودره لاه
2حبة كبيرة بيض
نصف كوب زيت ذرة
ملعقة فانيليا
كوب ماء مغلى
الحشو كوب كريمة سائلة تتضرب ويتحشى بيها الكب كيك
للتزين شكولاتة مجروشه
الاسبونج
6بيضات
كوب سكر
كوب وربع دقيق منخول
زفانيليا ولعمل بالشكولاتة نشيل ربع كوب دقيق ونضع مكانه ربع كوب كاكاو بودر ساده
وهبقا انزلكم حاجات تانية انا عملتها على فكرة كل ده متعلمه من مطبخ منال العالم يعنى مضمون وانا كمان عملته
معلش مش بعرف انزل صور مستنيه الردود والتقيييم