![](https://i.servimg.com/u/f25/14/65/99/02/3uk78210.gif)
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535956521551](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535956521551.gif)
اللهم صلِ وسلم وزد وبارك علي سيدنا محمد وعلي آله وصحبه وسلم
الرقاق الفلاحي
.....................
10 كوب دقيق
قطعة خميرة
4 كوب لبن رايب أو 2 كوب زبادي وكملي مياة دافئة
ربع كوب زيت
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535962026936](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535962026936.jpg)
نصف كوب زبدة بلدي او قشطة
ملح
نعجن الدقيق مع اللبن الرايب مع الخميرة والملح بالشكل ده نلم كل الدقيق في العجن
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535958186392](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535958186392.jpg)
نضيف الزبدة(وتكون سايبة مش مجمدة) او القشطة ونعجن لغاية ما العجين يشربهم كويس
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535959232576](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535959232576.jpg)
نتركه يخمر وبعدين نقطعه كور
نفرده
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535959819430](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535959819430.jpg)
نخبزه علي طول بعد الفرد
ممكن نخبزه في طاسة تيفال
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535960195205](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535960195205.jpg)
او نحط صينية المونيوم مقلوبة علي عين البوتجاز
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535960641654](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535960641654.jpg)
او نخبزه في الفرن
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535961086391](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535961086391.jpg)
وطبعا بنقلبه
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535961403018](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535961403018.jpg)
الرقاق مش بيغيب في السوي يادوب يأخد لون ونطلعه
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535962324235](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535962324235.jpg)
بنقدمه مع عسل ابيض واسود وجبنة وقشطة
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535962528753](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535962528753.jpg)
بالهنا والشفا
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535962771006](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535962771006.jpg)
وهنا طبقته علشان تعرفوا أد إيه طري
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535963423003](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535963423003.jpg)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535966997378](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535966997378.jpg)
القرص
.......
10 كوب دقيق
3كوب لبن رايب
كوب سمنة
قطعة خميرة مع نصف ملعقة سكر
ملح
سمسم (إختياري)
نعجن كل المكونات مع بعضها
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535965383758](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535965383758.jpg)
نتركها تخمر
بعدين نقطعها كور ونسيبها ترتاح ربع ساعة
نفردها
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535966202987](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535966202987.jpg)
بعد ما نفردها كلها نتركها تخمر لمدة ساعة
نخبزها
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535967616456](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535967616456.jpg)
بالهنا والشفا
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535967806044](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535967806044.jpg)
>
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535968009769](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535968009769.jpg)
دي طريقة
القرص الطرية بالشمر زي بتاعة الأفران وبالصور
اللهم صلِ وسلم وزد وبارك علي سيدنا محمد وعلي آله وصحبه وسلم
أستودعكم الله الذي لا تضيع ودائعه أبدا
![القرص والرقاق الفلاحي بالصور 13535969104889](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/11/13535969104889.jpg)