![](https://i.servimg.com/u/f25/14/65/99/02/3uk78210.gif)
[center] [size=25] السلام عليكم يا احلي فتوكات نبداْ الكلام بالصلاة علي خير الانام
النهاردة انا جايبلكم معايا فطيرة السجق اللي تنفع عشاء بسيط وسهل يلا نبداْ
المقادير 2ونص كوب دقيق وربع كوب زيت +3 معالق كبيرة لبن بودرة +3 معالق سكر كبيرة +نص معلقة
صغيرة بودر +معلقة كبيرة خميرة
معلقة صغيرة ملح +ماء دافي للعجن
نضع المقادير كلها في طبق ونعجن ثم نتركها في مكان دافي حتتي تتخمر
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318358099116](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318358099116.jpg)
ثم نفردها علي شكل مستطيل ونساويها بسكينة زي الصورة
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318360439836](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318360439836.jpg)
ثم نقطع الاطراف بالسكينة زي كده
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318360985336](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318360985336.jpg)
وبعدين ندهن العجينة مسطردة وكاتشاب
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318361454515](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318361454515.jpg)
وبعدين نجهز الحشو انا عملت واحدة بالسجق والتانية بالجبنة
بالنسبة للسجق سلقته وبعدين شوحت بصلة مع توم مع فلفل رومي
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318361921613](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318361921613.jpg)
وناخد الحشو ونفرده في نص العجينة فقط ونضع شرايح شيدر وموتزاريلا علي السجق
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318362466622](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318362466622.jpg)
وبعدين نقفل الاطراف كما بالصورة ثم ندهنها بالبيض ونرش حبة البركة علي الوجه زي كده
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318363003809](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318363003809.jpg)
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318363807612](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318363807612.jpg)
وبالنسبة للتانية انا حشيتها زيتون وجبنة نستو وشيدر وطماطم وموتزاريلا
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318364207902](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318364207902.jpg)
وقفلتها بنفس الطريقة ودهنت الوجه بيض و شوية سمسم
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318365434348](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318365434348.jpg)
وبعدين نسخن الفرن علي اعلي درجة لمدة ربع ساعة او قبل ما تعمليها وبعدين نوطي الحرارة ونسويها علي درجة متوسطة وده شكلها بعد التسويه
ديه بالسجق
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318366372361](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318366372361.jpg)
وديه بالجبنة
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318367155888](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318367155888.jpg)
ويلا ناكل كلنا مع بعض همممممممممممممممممممممممم
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318368275939](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318368275939.jpg)
![بالصور من مطبخى فطيرة السجق 13318368633094](https://2img.net/h/files2.fatakat.com/2012/3/13318368633094.jpg)
بالف هنا ولو عجبكم قيمونى وبلاش تنسونى [/size]